Üyelik Hesabım - Sistemden Çıkış - Üyelik Yükseltme - Firma Güncelle - Yeni Firma Kayıt

Favorime Ekle | Anasayfam Yap

    Firma Adı Ürün - Hizmet

Dentarose Ağız ve Diş Sağlığı   

Dentarose Ağız ve Diş Sağlığı
Sektör : [ Sağlık Klinikleri ]

Oguzhan Caddesi Erseven sokak No :1 D 2 Fındıkzade
Fatih - İstanbul - Türkiye

mustafa   şahin
2126218911 E-Mail
2125310629 http://www.dentarose.com

  • Sağlık Klinikleri
  • Hizmet
  • 2004
  • 1-5
  • 0-1 Million US$

  • Son Güncelleme: 28.09.2011
    Bu firmanın bilgilerini güncellemek ve değiştirmek istiyorsanız.Giriş


    Bu bilgiler firmalar tarafından verilen bilgiler olup TurkeyBusiness.Com bu bilgilerin doğruluğu garanti etmez.
    Ayrıca bu bilgilerden dolayı sorumlu tutulamaz.

    Sağlık Klinikleri sektöründeki firmaları görmek için ..
    Sağlık Klinikleri sektör ürünleri görmek için

    Firma Hakkında Ürünler Haber ve Duyurular Yorumlar Nerede
      implant
    Diş İmplantları :
    Hangi durumlarda implant uygulanabilir?

    Dişlerinizin sadece çiğnemenizi değil konuşmamızı, görünüşümüzü hatta kişisel karizmamızı da etkileyen bir organımız olduğu unutulmamalıdır.
    Tek diş eksikiliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durularında implant uygulanabilir.
    Ben bir implant tedavisi görebilir miyim?

    Normal bir yara iyileşme kapasitesi olan
    Ağız hijyenini sağlayabilecek
    Yeterli miktarda ya da yeterli miktara ulaştırılabilecek potansiyelde sağlıklı kemik yapısına sahip
    İmplant yapımı için kesinlikle sakınca teşkil eden bazı hastalıkları olmayan herkes, implant tedavisi görebilir. Siz kendinizi bir aday olarak görüyorsanız doktorunuz, implantın sizin için doğru bir seçim olup olmadığına karar verir.

    İmplant uygulamasının yararları nelerdir?

    İmplant, sağlam, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. İmplantlar üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken en doğal yapıyı oluştururlar. Eksik dişlerin tamamlanması sürecinde, sağlıklı dişlere dokunulmamış olur. Tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlüdür.
    Dolayısıyla diş kaybının etkileri fizyolojik olduğu kadar psikolojik de olacaktır. İmplant, doğal dişin yerine geçen bir özel uygulama olarak, diş kayıplarının yol açacağı her türlü soruna kesin ve en sağlıklı çözümü getirmektedir.

    Oral Implantoloji nedir?

    Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan, kemik dokusu ile birleşimini tamamladıktan sonra da tabii bir diş gibi iş görebilen, titanyum metalinden imaledilen; plak, vida ve çivilere implant adı verilir. İmplant üzerine yapılandiş , doğal dişiniz gibi görünür, tıpkı doğal performans gösterir.
    İmplant insanlık tarihi kadar eskilere dayanan bir uygulamadır.Tarihinin çeşitli kademelerinde insanlar, çene kemiği üzerine diş görevini görecek parçalar monte etmeyi bir bir çözüm olarak görmüşlerdir.
    Günümüzde implant materyali olarak en fazla kullanılan metal titanyumdur.
    Titanyum, doku uyumu mükemmel olan, yüzyıllardır tıbbın birçok alanında güvenle kullanılan bir metaldir.
    Kök, silindir ya da vida şeklinde biçimlerindirilen titanyum, özel birtakım işlemlerden geçirildikten (özel dizayn asitleme vs) sonra dental implant olarak kullanıma hazır hale gelmektedir.
    Bu işlemler implantın kalitesini belirler.
    Diş kayıplarının ya da meydana gelen travmaların sonucunda, fizyolojik olarak oluşan kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına sebep olmaktadır. Bu durum, uygulanacak protezin işlevini tam olarak yerine getirebilmesine engeldir. Bunun sonucunda da çiğneme ve konuşmada problemler çıkması kaçımımaz olur.

    İmplant uygulamalarının ana hedefi;

    implantlar ve bunlardan destek alan implant üstü protezler ile her türlü dişsizliğin ve eksik fonksiyonların giderilmesidir.

    Tek diş eksikliğinin komşu sağlam dişlere dokunulmadan giderilmesi

    Birden fazla diş eksikliğinin, takılıp çıkartılan protezler yerine, implantlar yardımı ile sabit köprüler yapılarak giderilmesi.

    Tam dişsizlik durumunda takılıp çıkartılan protezler (damak) yerine sabit protezler yapılması

    İmplant her yaşta uygulanabilir mi?

    Evet. Yalnızca, gençlerde kemik gelişiminin tamamlanması gerekmektedir. Bu da kızlarda 16-17, erkeklerde ise 18 yaşına kadar gerçekleşmektedir.
    Erişkinler için üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki insana uygulanabilir. Yaşlı insanlar daha çok diş kaybettiklerinden ve çene kemiklerinde erimeler olduğu için diş implantlarına daha çok gereksinim duyarlar .

    İmplantlar bütün hayat boyu ağızda kalabilir mi?


    İlk hastalar, otuz yıldan fazla bir süredir implantlarını başarı ile kullanmaktadırlar. Bu süre, genel sağlık durumu, implantın günlük bakım ve temizliği gibi birkaç değişkene bağlıdır. Yine de başka her türlü tıbbi müdahalede olduğu gibi,prensip olarak, hayat boyu garanti vermek mümkün değildir.

    Bütün diş implantları başarılı mıdır?

    İmplantların başarısı için genel sağlığın iyi olması, yani yeterli "iyileşme potansiyeli" olması, doğru teşhis konulması ve implantın temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir. Bunun yanında hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun protez yapılmış olması gereklidir. Ayrıca, çok fazla sigara içilmesi ve/veya aşırı alkol kullanılması başarıyı olumsuz etkileyecektir. Yukarıdaki faktörlere bağlı olarak implant başarısı %90-100 arasında değişebilir.
    İmplantın başarısında hastaya büyük rol düşmektedir,
    kendi çabası çok önemlidir.
    Hasta implantlara iyi bakamazsa ağız hijyenine yeterince ilgi ve dikkat göstermez ise, inatla işi ciddiye almayan, sigara içen ve fazla alkol kullanan, hijyeni ihmal eden hastalarda komplikasyonlar ortaya çıkabilir.Bazen kötü ağız hjyeni neticesinde implantın başarısızlığının yanında ilgili bölgede madde kaybı dahi oluşabilir,bu kayıp ancak ağız hijyeni düzene girdikten sonra kemik grefti vs yöntemlerle telafi edilebilir,bu tedaviden bir zaman sonra tekrar implant işlemine geçilebilir.

    İmplantın yapılmasının mümkün olamadığı durumlar ;

    Bazı bedensel rahatsızlıklar veya engeller nedeniyle implant yapılması sakıncalı olabilir. Bunlar :
    * Bazı kalp rahatsızlıkları
    * Kan pıhtılaşma sorunları
    * Romatizmal hastalıklar
    * Aşırı düşkün olmak ve benzeri durumlar.
    * Uzun süre bazı kortizon türevi ilaçlar kullanır olmak.
    * Diabet ( şeker hastalığı ) olan hastalarda ; kontrol altında olmayan ve diabetin düzenli seyretmediği durumlarda
    Çenedeki kemik yapısının uygun olmaması , yetersiz veya anatomik olarak riskli olması .
    Hastanın cerrahi işlemlere yatkın olmaması
    ( aşırı korku , endişe )
    Hastanın maddi durumunun iyi olmaması
    ( Pahalı bir işlem olması)
    Hastanın implant sonrası oral hijyenini
    ( ağız temizliğini ) tam olarak sağlayamayacağı durumlar.

    Başarısızlık olması durumunda

    implant çok basit bir girişim ile çıkartılabilir ve yeri kendiliğinden iyileşir.

    İmplantlar vücut tarafından reddedilir mi?

    İmplantlar çoğunlukla titanyum denilen biyolojik uyumlu maddelerden yapılmaktadır. Titanyum canlı bir madde olmadığı için, kalp ve böbrek olduğu gibi bir antijen - antibody reaksiyonu oluşturmaz.. Bu nedenle bir "doku reddinden" söz edilemez.

    Bir kanser riski var mıdır?

    Tıp ve diş hekimliği dünyasında diş implantlarının kansere neden olduğunu gösteren tek bir örnek bile yoktur.

    Diş implantları kozmetik nedenlerle uygulanır mı?

    Diş implantlarının temel uygulama alanı diş eksikliğinin giderilmesidir. Diş eksikliği giderilirken kozmetik iyileşmeler de elde edilebilir.

    Bir garanti verilebilir mi?
    İmplant üreticileri hekimlere gerekli desteği sağlamaktadırlar. Yapılan bilimsel çalışmalarda implant başarısının %90-100 arasında değiştiği gösterilmiştir. Ancak her tür tıbbi müdahalede olduğu gibi implantlar için de garanti vermek mümkün değildir.Hastalar 6 aylık periyotlarında hekimlerine kontrole giderek diş sağlığı dolayısı ile implant sağlığı ve ömrünü kontrol altında tutabilirler.

    Pahalı bir tedavi midir?

    İmplant uygulamaları bir dizi karmaşık ve uzun süreli işlemleri gerektirir. Dolayısıyla rutin diş hekimi hizmetlerinden daha yüksek bir harcama gerektirirler. İmplant tedavileri tamamlanan hastalarda yapılan bir araştırmada, hastalar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir.

    Operasyon sırasında ve sonrasında bir rahatsızlığım olacak mı?

    Operasyon lokal anestezi ve sedasyon ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilmektedir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Operasyondan sonra herhangi bir diş çekiminden sonra da duyulabilecek hafif bir ağrı veya şiş olabilir. Bunlar da ağrı kesicilerle ve gerekli önlemlerle rahatlıkla giderilebilir.

    Yerleştirme operasyonu ve protezin tamamlanması ne kadar sürer?

    Cerrahinin süresi yerleştirilecek implant sayısına ve hastanın koşullarına bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında değişebilir. Operasyondan sonra, implant ile kemiğin kaynaşması için (osseointegrasyon) 3-6 ay kadar beklenir. Daha sonra bu implantlar üzerine, birkaç seans süren bir uygulama ile protezler yerleştirilir.

    Bazı uygun koşulların sağlanabildiği durumlarda hiç beklemeden de protez yapılabilmektedir. Çağdaş diş hekimliğinin bütün olanaklarının kullanıldığı bu protezler birer mühendislik harikasıdır.

      implant hakkında yapılan yorumlar

    Bu ürünle ilgili yorum yapılmamış


    implant ile ilgili yorum yazınız

      Diğer E-katalog Ürünleri
  • implant


  • Text Linkler