firmamız
Ülke olarak, yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmak gerekmektedir.bu sebebten devlet ve yatırımcı insanlarımıza çok iş düşmektedir.
Ülke olarak, yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmak gerekmektedir.bu sebebten devlet ve yatırımcı insanlarımıza çok iş düşmektedir.
Üretim, kısaca girdilerin işlenerek ürün haline getirilme sürecidir.bu anlamda ülkemiz, genel olarak hammadde olarak ithalatı çok yüksektir.bu da demektir ki, paramız dışarıya hiç denmemecesine gitmektedir.aşağıda sıralayacağım bu ve bunun gibi sebeblerden ötürü ihracat sayesinde bir takım olumsuzlukları bertaraf ederek daha kuvvetli bir ekonomik yapıya sahip olabiliriz.
- İhracatla birlikte, yurtdışına satılan ürün ile ithalat ile kaybettiğimiz paranın bir kısmını geri almamız mümkün olacak.böylece milli gelirimiz artacaktır. - Yatırımcılar (üreticiler) pazar paylarını arttıracaklardır.bu sayede tam kapasite çalışmaya yada yeni yatırımlar içine gireceklerdir.yeni yatırım yeni istihdam kapıları demek… Bu sebebten global krizin yaşandığı bu zamanda istihdam oluşturmak hem maddi hem manevi kazanç getirecektir.burada bir kazançlı bir kısırdöngü vardır.ihracat sayesinde devlet kazanacak, devlet yatırımcıyı teşvik edecek, yatırımcı istihdam oluşturacak ve çalışandan devlet vergi alacak ve piyasada para dönecektir.bu yararlı dönüşümde, dönüşümün debisini arttırmak ülke menfaati açısından çok önemlidir. - İhracat sayesinde üretici, mecburen bazı yönlere ve çalışmalara itilecektir.öncelikle pazar payının genişletilmesine fırsat verecektir. - Artan pazarpayı neticesinde,eğer tam kapasite çalışmıyor ise kapasiteyi arttırıcı önlemler alacaktır.eğet tam kapasite çalışıyor ise yeni yatırımlar mecburi hale gelecektir. - İç pazara olan bağımlılığı azalacaktır.dönemsel ya da mevsimsel dalgalanmalardan etkilenmeyecektir. - Dış pazardaki ürünlerin standartları ve ürün ihtiyaçları farklılık göstereceği için mecburen ar-ge çalışmalarına yönelecek ve böylece sektörel olarak teknolojide know-how düzeyinde gelişmeler sağlanacaktır.
Bu ve bunun gibi etkenler ihracatı ülkemizde zorunlu hale getirmiştir.ülke olarak büyümek ve gelişmek, çalışan insanlar olarak daha fazla çoğunluk oluşturmak ve hayat düzeylerinin arttırılmasını sağlamak istiyorsak devlet ve yatırımcı olarak ihracatın önünü açmalıyız.
Tüm bu sebeplerden dolayı firmamız imalat yapan ama yurt dışına açılma cesareti gösterememiş firmalara yardımcı olup yol göstererek,ürünlerinin yurt dışı pazarında tanıtım ve satışlarını yaparak Konyalı firmalarımıza destek olmayı hedeflemektedir.
|