Üyelik Hesabım - Sistemden Çıkış - Üyelik Yükseltme - Firma Güncelle - Yeni Firma Kayıt

Favorime Ekle | Anasayfam Yap

    Firma Adı Ürün - Hizmet

Diyetistanbul Ltd.  

Diyetistanbul Ltd.
Sektör : [ Diyet ve Sağlıklı Beslenme ]

Fahri Gizden Sokak No:10/6
Gayrettepe - İstanbul - Türkiye

Selma   Gür
0 212 3478930 E-Mail
0 212 3478931 http://www.diyetistanbul.com

  • Diyet ve Sağlıklı Beslenme
  • Hizmet
  • 2006
  • 1-5
  • 0-1 Million US$

  • Son Güncelleme: 06.06.2011
    Bu firmanın bilgilerini güncellemek ve değiştirmek istiyorsanız.Giriş


    Bu bilgiler firmalar tarafından verilen bilgiler olup TurkeyBusiness.Com -Telerehber.Com bu bilgilerin doğruluğu garanti etmez.
    Ayrıca bu bilgilerden dolayı sorumlu tutulamaz.

    Diyet ve Sağlıklı Beslenme sektöründeki firmaları görmek için ..
    Diyet ve Sağlıklı Beslenme sektör ürünleri görmek için

    Firma Hakkında Ürünler Haber ve Duyurular Yorumlar Nerede
      Firmadan Haber ve Duyurular
    4 Şubat Dünya Kanser Gününün bu yıl ki teması “Kanser bile önlenebilir”
    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl 4 Şubat gününü, dünya üzerinde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanser konusundaki bilinci artırmak için ''Dünya Kanser Günü'' olarak kabul ediyor.
    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl 4 Şubat gününü, dünya üzerinde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanser konusundaki bilinci artırmak için ''Dünya Kanser Günü'' olarak kabul ediyor.

    DSÖ, dünya genelinde kanser hastalığının kontrolü için çalışan en önemli sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Kanser Karşıtı Birlik (UICC) ile ortaklaşa düzenledikleri etkinliklerin bu yılki temasını, ''Kanser Bile Önlenebilir'' olarak belirledi.

    DSÖ istatistikleri, 2015 yılına kadar 85 milyon insanın kanser nedeniyle hayatını kaybedeceğini gösterirken, bireylerin yaşantısını çok da etkilemeyecek bazı basit önlemlerin alınmasıyla dahi ölüm oranının ciddi şekilde düşeceğini ortaya koyuyor.
    Vücudumuzu etkileyen yaklaşık 100 kanser türünden 40’ı ''önlenebilir'', erken teşhis ile ''tedavi edilebilir'' özelliklere sahip olduğu biliniyor.

    Yapılan araştırmalara göre, her üç kanser hastalığından birisinin beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak gelişiyor. Bol sebze ve meyve yiyen kişiler, akciğer, bağırsak, göğüs, rahim ağzı, nefes borusu, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanseri gibi kanser hastalıklarına daha az yakalanıyor.

    Sebze, meyve, ekmek, makarna, şehriye, pirinç ve diğer tahıllarda bulunan posalı gıdalardan yiyen kadınların, meme kanserine yakalanma riski, az posalı gıda alan kadınlardan daha az olduğunu biliniyor.


    Günlük gereksinimi karşılayacak kadar yağsız et tüketimi ise kansere yakalanma riskini azaltan diğer önemli faktörlerinden olduğunun da altını çizmek gerekiyor.


    Uzun süre sağlıklı kiloyu korumak, kilo yönetimi konusunda bilinçli olmak, kansere yakalanma riskini azaltıyor. Şişmanlık göğüs kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserinin en önemli risk faktörlerinin başında geliyor. Çok yağlı yiyecekler ise kalın bağırsak kanserine ve erkeklerde de prostat kanserine sebep olabiliyor.

    Neler yapabilirsiniz?

    Her gün 4 temel besin grubundan değişik ve besin değeri olan yiyecekleri seçin. Vücudumuzun kanserle savaşırken ihtiyacı olan yaklaşık 50 kadar besin öğesini bu seçimlerle karşılar.

    Her gün en az beş porsiyon sebze ve beş porsiyon meyve yiyin. Sebze ve meyvelerin içerdiği vitamin, mineral ve fitobesinler en başarılı kanser savaşçılarıdır.

    Günlük posa gereksiniminizi karşılamak ve kan şekerinizi düzenleyebilmek için tam tahıllı ekmek, bulgur, makarna, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi nişastalı ve yapısında az yağ içeren besinleri tercih edin.

    Az yağlı ve bol posalı seçimler ile düzenli egzersizi birleştirerek şişmanlığı önleyin.

    Günlük total yağ miktarını azaltın. Özellikle doymuş yağdan zengin gıdaların tüketimine dikkat edin. Haftada 2 kez balık yemeğe çalışın. Yemek ve salatalarınızda zeytinyağı kullanın.


    Kızartmalar, fast-food, sosis, salam, börek, hamur işi Cips, tatlı bisküvi, yağlı kremalı pastaları tüketmeyin. Şekerli gıda ve içeceklerden uzak durun.

    Yemekleri ızgarada, fırında, suda, buharda ve haşlama olarak pişirin. Özellikle etleri yakmayın.

    Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içecekleri tüketmeyin.

    İçki ve sigaradan uzak durun. Alkol ağız boşluğu kanseri, nefes borusu kanseri, gırtlak kanseri ve karaciğer kanseri riskini arttırabilir. Sigara akciğer kanserinin baş aktörüdür. Ayrıca sigarayla birlikte içki içmek kanser riskini artırır.

    Hiçbir yiyeceğin tek başına kansere karşı koruyucu olmadığını ya da tedavi etmediğini unutmayın.

    Diyetisyen Selma Önelge Gür
    selmagur@diyetistanbul.com
    www.beslenmevediyet.org

      Diğer Haberler
  • 4 Şubat Dünya Kanser Gününün bu yıl ki teması “Kanser bile önlenebilir”